Oficina Jove Solsonès
Dilluns - Divendres 10:00h - 13:30h / Dilluns i Dimeces 16:00h - 19:00h

EDUCACIÓ

La formació és la base per poder desenvolupar competències que millorin la teva qualitat de vida i la de les teves relacions amb l’entorn. Formar-te et permetrà créixer a escala personal i donar-te eines per a l’entrada al món laboral.

Si tens qualsevol dubte sobre aquest àmbit, pots sol·licitar una assessoria personalitzada perquè puguem ajudar-te a resoldre tots els teus dubtes:

Espai jove d’educació

Dimecres i divendres de 10 a 13.30 h o fent un correu a joventut@elsolsones.cat

Ensenyaments no reglats

El coneixement d’idiomes t’obrirà les portes a un món de qualitat. Al Solsonès pots aprendre i obtenir els títols de català o altres idiomes.

Has pensat de formar-te en allò que més t’apassiona, les teves aficions? Moltes entitats organitzen cursos, cursets i tallers de tots els àmbits: fotografia, vídeo, excursionisme, esports, decoració, bricolatge, aeromodelisme, còmics, Internet, informàtica, música, cuina, jardineria, teatre, ioga, literatura, idiomes, dansa…

Vols formar-te en el lleure? Vols tenir el títol de premonitor, monitor o de director? Nosaltres tenim tota la informació que necessites.

Ensenyaments reglats

Des de l’Oficina Jove et podem informar sobre tots els itineraris formatius que pots seguir segons la teva situació actual.

Has de saber que hi ha diverses opcions per cursar l’ESO i que s’ofereixen diversos itineraris de formació reglada superior (batxillerats, cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior i estudis universitaris).

També tens l’opció de cursar ensenyaments artístics que et donaran una formació artística de qualitat i et garanteixen la qualificació com a professional de les arts plàstiques, el disseny, la música, la dansa, l’art dramàtic i la conservació i restauració de béns culturals. Si vols seguir aprenent en aquest àmbit, caldrà que demostris certes habilitats en funció de cada àmbit.

Oferta formativa del Solsonès

Pots consultar l’oferta formativa de la comarca i tota l’oferta formativa a Catalunya en relació a estudis obligatoris i postobligatoris.

Què pots fer si no has acabat l’ESO?

Cal tenir present que qui no aprova l’ESO té diverses sortides professionals. Si tens més de 16 anys i no has aprovat l’ESO però tens ganes de continuar aprenent, pots preparar-te per a superar unes proves que et permetran accedir als cicles formatius o als ensenyaments artístics i d’esports. També pots acollir-te a un programa de qualificació professional inicial (PFI), entrar en una casa o taller d’oficis o anar per feina amb un curs de formació ocupacional.

Estudis universitaris

Descobreix els estudis presencials i en línia que pots cursar a la universitat i on els  vols estudiar. Per a més informació sobre els ajuts per estudis universitaris pots consultar el següent enllaç

Formació ocupacional

La formació ocupacional és un recurs molt útil tant per als qui són desocupats com per als qui volen millorar la formació. Contribueix a millorar la inserció laboral i la qualificació dels treballadors, a més d’equilibrar la relació entre l’oferta laboral i la demanda. Per a més informació pots consultar aquest web

Fira de l’estudiant

Diferents agents del territori formen part de la Comissió organitzadora de la Fira de l’Estudiant de Manresa, un espai que et permetrà conèixer els diferents itineraris formatius als que pots accedir a la Catalunya central. En aquesta fira podràs aconsellar-te sobre educació, ocupació i també emprenedoria.

Formació d’adults

Si tens més de 18 anys i no vas poder estudiar o no vas acabar l’escolarització, pots continuar la formació, reprendre-la o començar-la de zero, obtenir el títol de graduat/da en educació secundària obligatòria (GESO) i accedir als diversos nivells del sistema educatiu. Per a més informació pots consultar aquest web

Assessoraments UOC

Si estàs pensant a cursar algun estudi a la Universitat Oberta de Catalunya o ja hi estàs matriculat i tens algun dubte pots venir a l’Oficina Jove, som un espai d’assessorament personalitzat. Per  a més informació pots consultar el següent enllaç

Punt acredita’t

Aquest servei permet a les persones que no tenen cap acreditació oficial, però sí experiència i coneixements professionals, aconseguir algun tipus de certificat professional.

Troba el punt d’informació i orientació on assessorar-te o consultar. Si busques informació sobre estudiar a l’estranger o convalidació d’estudis, ves a l’apartat mobilitat

Demanar hora aquí

Formulari de contacte