Oficina Jove Solsonès
Dilluns - Divendres 10:00h - 13:30h / Dilluns i Dimeces 16:00h - 19:00h

ESPAI JOVE DE SALUT

Els dilluns de 17 a 19h a l’Oficina Jove pots venir a resoldre tots els teus dubtes sobre salut en un espai d’atenció personalitzada i confidencial

I què entenem per salut? Doncs tot allò relacionat amb el nostre benestar físic, psicològic i social.

En aquest espai podem parlar de relacions afectives i sexuals; consum i conductes addictives; salut mental i gestió emocional; activitat física, alimentació saludable i son… i altres temes importants per a tu i la teva salut!

Si ho prefereixes, també pots fer arribar els teus dubtes enviant un correu a salut.solsones@oficinajove.cat o a través d’aquest formulari

Vine, hi som per escoltar-te!

Recursos

Sovint busquem informació sobre un tema en concret però no sabem per on començar o el que trobem no encaixa amb el que esperàvem. 

En aquest enllàç hi trobaràs la nostra selecció d’informació sobre diversos temes relacionats amb la salut:  https://padlet.com/oficinajovedelsolsones/6p4yflzy1ich

Si busques algun altre tema, vols més informació sobre algun dels àmbit o coneixes algun recurs que hauria d’estar en aquesta selecció, només cal que et posis en contacte amb nosaltres al correu salut.solsones@oficinajove.cat

Prevenció i promoció de la salut

Des de l’Oficina Jove del Solsonès també recollim totes aquelles necessitats que detectem i ens coordinem amb centres educatius i les entitats per donar una resposta adaptada a les seves demandes, ja sigui fent tallers o formacions a mida o fent accions de difusió i sensibilització per tal de crear consciència sobre la importància de la salut en tots el seus àmbits.

Programa de formació en l’àmbit de la salut

La salut és la base del teu futur. Des del programa de Suport a l’Educació i la Salut, coordinat per Xarxa Transversal d’Educació, volem que coneguis tot el necessari i per això organitzem xerrades informatives i tallers als centres educatius.  Des de Xarxa Transversal d’Educació s’organitzen les  activitats de dinamització educativa adreçades a tots els alumnes del Solsonès, amb l’objectiu d’ajudar a assolir les competències bàsiques de l’educació obligatòria, tant les competències transversals com les competències específiques centrades a conviure i habitar el món. 

Taula Salut Jove / Treball en xarxa:

La Taula de Salut Jove del Solsonès reuneix semestralment els principals agents del territori que treballen en l’àmbit de la salut per elaborar projectes, accions i programes adreçats a joves de forma conjunta. Actualment, som membres de la comissió d’oci jove saludable de la Catalunya Central.

La Taula de salut fa la funció d’analitzar la salut de la població jove del Solsonès, coordinant les accions entre les entitats per obtenir una millora en la salut de forma integral.

Formacions als centres educatius:

Des de l’Oficina Jove oferim als centres educatius diversos tallers formatius per poder complementar el coneixement dels alumnes amb temes que no es tracten en profunditat dins del sistema educatiu escolar.

Les formacions s’adaptaran segons la demanda del centre educatiu i les necessitats dels alumnes, adequant el taller formatiu al nivell de coneixement del grup.

En aquest dossier us mostrem breument les formacions que proposem.

Accions de prevenció i promoció de la salut en espais d’oci nocturn

Per aconseguir espais d’oci segurs i saludables col·laborem amb les entitats organitzadores i altres agents de la salut per a fer una actuació conjunta i abordar temes com el consum de drogues o les violències de gènere i diversitats amb programes com Som.nit o Espacio Propio.

Per potenciar espais d’oci amb un consum responsable, oferim una formació sobre la venda d’alcohol a les barres, perquè les persones que estan servint tinguin coneixement sobre els efectes de l’alcohol i altres substàncies i les seves conseqüències, estratègies per guiar el client a un consum responsable, o coneguin els efectes legals de la venda pública d’alcohol a menors.