Oficina Jove Solsonès
Dilluns - Divendres 10:00h - 13:30h / Dilluns i Dimeces 16:00h - 19:00h

ESTUDIAR A L’ESTRANGER

Estudiar una temporada a l’estranger pot ser una experiència personal, cultural i vital molt enriquidora. Pots fer una estada curta o un curs intensiu en un altre país, però també tot un cicle d’estudis. Universitats, centres d’investigació i recerca, institucions i corporacions públiques i privades et posen a l’abast recursos, programes i iniciatives per a afavorir la mobilitat i l’intercanvi d’estudiants. Molts d’aquests programes inclouen allotjament, un curs intensiu de l’idioma i, de vegades, la possibilitat de fer pràctiques laborals o d’investigació remunerades. Troba més informació aquí.

Convalidació d’estudis

El SARU és un servei que informa i acompanya, de forma personalitzada, en el procés de reconeixement de titulacions universitàries estrangeres que han de tenir efectes a l’Estat espanyol. Ara però, atesa la demanda creixent actual, també ofereix assessorament a persones que volen emigrar a l’estranger, sobre els tràmits necessaris per acreditar o legalitzar titulacions emeses al nostre país. Per a més informació podeu consultar el següent enllaç

Treballar a l’estranger

Anar a treballar a l’estranger potser una experiència personal molt enriquidora, però segur que et crea molts dubtes: quines feines pots fer a l’estranger?, quina documentació i quins tràmits calen?, com pots trobar feina i on?, quins recursos en línia pots consultar?

Consulta diferents recursos en línia aquí

Si t’has plantejat aquest repte pots consultar també la guia jove “Treballar a l’estranger” de l’Oficina Jove del Barcelonès.

Si ja t’has decidit per un destí i vols saber quines ofertes d’ocupació pots trobar-hi, consulta el web del SEPE

La xarxa EURES porta a terme activitats d’intermediació laboral i també d’informació, orientació i assistència a persones demandants d’ocupació interessades en la mobilitat.

Procés de selecció de personal professional per treballar a Baden- Würtemberg (Alemanya).

Les persones interessades han d’enviar el CV i la carta de presentació (format Europass) a l’adreça de correu electrònic mobilitat.cat-bw@gencat.cat.

Trobaràs tota la informació en aquest document

Des del lloc web del SEPE es poden consultar les ofertes de feina i els processos de selecció per treballar a Europa que es fan a tot el territori espanyol.

Ajuts a la mobilitat

Perquè et sigui més fàcil realitzar la teva experiència a l’estranger, consulta els ajuts als ciutadans i ciutadanes de la UE que han decidit marxar a treballar a un altre país europeu.

Pràctiques laborals
  • TLN Mobilicat, un programa per a millorar el teu perfil professional i les teves competències personals clau, realitzant períodes de pràctiques formatives a empreses públiques i privades de la Unió Europea.
  • Eurodissea, un programa d’intercanvi a l’estranger que ofereix pràctiques de 3 a 7 mesos als joves d’ entre 18 i 30 anys que estan cercant feina.
Europass

Vols fer l’Europass? Aquí pots crear-lo i veure alguns exemples que et poden ajudar.

Viatgeteca

Si vols emprendre un viatge a l’estranger és molt important que disposis de tota la informació que t’ajudi a planificar-lo. En aquest web trobaràs tot un seguit de recursos que et poden ser de molta utilitat: documentació i canvi de moneda, informació sobre vacunacions i assistència mèdica durant el viatge, recomanacions de seguretat, dormir a un bon preu i transports, viatjar amb mobilitat reduïda, recursos pràctics

Intercanvis

Vols conviure amb joves o famílies d’altres països? En aquest apartat trobaràs més informació. N’hi ha de tot tipus i durant tot l’any. Els intercanvis són organitzats per les administracions públiques, associacions i entitats diverses.

Intercanvis de grups de joves (ERASMUS+ / JOVENTUT EN ACCIÓ)

El programa Erasmus+ / Joventut en Acció de la Unió Europea promou la tolerància i la solidaritat entre els joves i vol fer créixer la comprensió de la diversitat cultural d’Europa. Inclou accions com els intercanvis Joventut amb Europa, que afavoreix la mobilitat juvenil, l’aprenentatge intercultural i l’esperit emprenedor.

Per a més informació:

Viatges solidaris

Coneixes les diferents propostes que cada any presenten les ONG per tal que els joves puguin dur a terme unes vacances solidàries?. N’hi ha de molts tipus: viatges de turisme responsable, estades solidàries, camps de treball i brigades internacionals.

Abans d’emprendre aquest viatge, la majoria d’ONG ofereixen una formació especialitzada i de caràcter obligatori amb la finalitat d’aprofundir en la realitat del Sud, conèixer els objectius de les organitzacions, i diferents sinergies amb la finalitat de propiciar la convivència i la cohesió de l’equip.

Entitats que organitzen aquestes vacances solidàries amb compromís social:

Camps de treball internacionals

Aquests camps de treball es realitzen en el país que s’indica en cada cas i estan organitzats per entitats i associacions del país on es fa el camp de treball

Voluntariat internacional

En l’actualitat hi ha diferents programes que et conviden a participar en tasques solidàries a l’estranger.

Carnets

Si tens previst viatjar per Catalunya o a l’estranger és important que coneguis l’existència de diferents carnets (EYCA, carnet internacionals de viatge i carnet internacional d’alberguista..) que et permetran obtenir descomptes (allotjament, transport, museus, restaurants,…). A més a més, si ets estudiant universitari/ària consulta a la teva universitat els avantatges de què pots gaudir.

Des de l’Oficina Jove te’l tramitem. Vine a veure’ns, i t’informen dels seus avantatges.

 

Formulari de contacte