Oficina Jove Solsonès
Dilluns - Divendres 10:00h - 13:30h / Dilluns i Dimeces 16:00h - 19:00h

Fira de l’Estudiant 2021

Fira de l’Estudiant 2021

La Fira de l’Estudiant és un espai d’orientació acadèmica, formativa i ocupacional de l’oferta educativa de les comarques del Bages, el Berguedà, el Moianès i el Solsonès.

L’edició de la Fira de l’Estudiant d’enguany té lloc entre el 14 d’abril i el 30 d’abril del 2021. Aquest any, la fira ha apostat per una fira única virtual. Podeu seguir i participar de la Fira de l’Estudiant a través de firaestudiant.cat .

La Fira proposa quatre grans blocs d’orientació: itineraris formatius, oferta formativa, activitats, centres educatius i altres recursos. 

La Fira de l’Estudiant ofereix un seguit de vídeos sobre tots els itineraris formatius per tipologia d’estudis i de les diferents famílies. Aquests vídeos s’adrecen a donar a conèixer tots els itineraris i famílies professionals accessibles pels estudiants i ajudar-los en la seva elecció.

Pots veure tots aquests vídeos aquí

Al mateix temps, posa a l’abast del públic l’oferta formativa per nivells que s’ofereix a la Catalunya Central: PQPIS i PFI, Batxillerats, Cicles Formatius de Grau Mitjà, Cicles Formatius de Grau Superior, Formació Professional de Règim Especial (esports i arts), Conservatoris de Música, Universitats i Escoles d’Adults. Cadascun d’aquests nivells conté una petita explicació de l’estructura educativa, informació sobre la preinscripció i l’oferta formativa.

A la web de la Fira de l’Estudiant també, podeu trobar una agenda amb tota classe d’activitats d’orientació, des d’orientació individualitzada, jornades de portes obertes als centres, jornades organitzades per les universitats, a xerrades adreçades a les famílies i xerrades i tallers adreçades als centres educatius. Per poder participar d’aquestes activitats cal una inscripció prèvia.

L’alumnat interessat en una orientació i un acompanyament individualitzat pot demanar aquest servei a través de la web de la Fira. Els professionals estan a la disposició dels estudiants per a resoldre qualsevol dubte, orientar-los i acompanyar-los en tot el procés.

A més a més, la Fira de l’Estudiant us permet explorar tota la informació útil relacionada amb els centres formatius del Bages, el Berguedà, el Moianès i el Solsonès. I també sobre les Escoles Oficials d’Idiomes, l’Educació d’Adults, l’Institut Obert de Catalunya i dels campus universitaris de la Catalunya Central.

Per acabar, la Fira de l’Estudiant ofereix més i altres recursos relacionats amb l’orientació acadèmica, formativa i ocupacional. Així doncs, podeu accedir a informació sobre beques i ajuts, ocupació juvenil i emprenedoria, orientació acadèmica i professional, mobilitat internacional, oficines joves d’emancipació juvenil…

Podeu accedir a Fira de l’Estudiant a través de firaestudiant.cat .

Per a més informació contacteu amb el Servei Jove d’Educació de l’Oficina Jove del Solsonès joventut@elsolsones.cat

Afegir comentari