Oficina Jove Solsonès
Dilluns - Divendres 10:00h - 13:30h / Dilluns i Dimeces 16:00h - 19:00h

AQUEST ESTIU, FES EL CURS DE MONIS!

AQUEST ESTIU, FES EL CURS DE MONIS!

Apunta’t a fer el curs de monitor/a de lleure a l’Escola Lliure el Sol! Una formació vivencial, amb metodologies que posen a les participants al centre i que us permetrà aprofundir en el món de l’educació en el lleure amb una mirada crítica i transformadora.

El curs de monitor/a té com a principal objectiu preparar l’alumnat per intervenir en el lleu-re infantil i juvenil i capacitar-lo per a l’organització, dinamització i avaluació d’activitats educatives adreçades a grups formats per persones amb edats compreses entre els 3 i els 20 anys en el marc de la programació general d’una entitat, projecte o servei.

  • Dates: 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18 i 19 de juliol 2023
  • Horari: de 10 a 14h i de 15 a 19h (*el 19 només al matí)
  • Lloc: Casal Cívic Xavier Jounou de Solsona

A QUI S’ADREÇA

El curs s’adreça a totes aquelles persones interessades en realitzar les tasques i les funcions que s’atribueixen al monitoratge d’infants i joves, mitjançant la seva participació, ja sigui de forma voluntària o remunerada, en projectes en l’àmbit de l’educació en el lleure.

CONDICIONS D’INSCRIPCIÓ I VIES D’ACCÉS

Cal tenir els 18 anys complerts a l’inici del curs.
Per a un bon seguiment del curs, és aconsellable disposar d’accés a un ordinador amb connexió a Internet, així com tenir els coneixements bàsics de navegació per la xarxa, saber utilitzar el correu electrònic i saber fer ús d’algun programa informàtic de processador de textos.
L’assistència a totes les sessions presencials és obligatòria. Faltar a més de 16 hores suposa l’exclusió de l’avaluació i per tant, la impossibilitat de superar l’etapa lectiva. En el cas que no es traspassi aquest límit, es poden aplicar recuperacions obligatòries.
L’alumne pot anul·lar la matrícula fins 10 dies abans de l’inici del curs i se li retornarà el 75% de l’import. Després i fins l’inici del curs ja no es retornarà cap import, excepte si és per una causa mèdica documentalment justificada o en el cas en que s’anul·li el curs. En aquests casos es tornarà el total de l’import de la matrícula o es guardarà durant un any per a inscriure’s a altres formacions de l’Escola.
Un cop iniciat el curs no es retornarà l’import, en cap altre cas.

DURADA I ESTRUCTURA

El curs té una durada total de 310 hores i s’estructura en dues etapes: l’etapa lectiva i l’etapa de pràctiques:

A. L’ETAPA LECTIVA (150 hores)

Formació presencial, 100 hores Aquesta formació es desenvolupa mitjançant la realització de sessions formatives que imparteix el professorat qualificat de l’Escola Lliure El Sol.

Formació a distància, 50 hores. Aquesta formació es porta a terme mitjançant la realització de:
o Activitats en línia durant la formació presencial, 25 hores
o Elaboració de la memòria de pràctiques, 25 hores

B. L’ETAPA DE PRÀCTIQUES (160 hores)
Aquesta etapa es realitza mitjançant la realització de pràctiques formatives en un projecte en l’àmbit de l’educació en el lleure infantil i juvenil.

AVALUACIÓ

L’Escola Lliure El Sol desenvolupa un sistema d’avaluació contínua basat en la realització d’una sèrie d’exercicis que permeten evidenciar si l‘alumne/a ha adquirit aquelles competències cognitives i actitudinals necessàries que es requereixen per tal de desenvolupar les tasques i funcions d’un/a monitor/a d’activitats educatives en el lleure infantil i juvenil.

L’alumne/a disposa d’un any i mig per tal de completar aquesta acció formativa,. Per tant, caldrà haver lliurat la memòria de pràctiques dins d’aquest període mitjançant les convocatòries corresponents que s’hi inclouen. Hi ha tres convocatòries a l’any: 15 gener, 15 abril i 15 octubre. Per tant caldrà comptar 4 convocatòries a partir de la finalització del curs.

L’avaluació favorable de les etapes del curs dona accés a l’obtenció del carnet i el diploma de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

INSCRIPCIONS

Pots fer la teva inscripció a: escolaelsol.coop/formacions/Curs-de-MONITOR-A-intensiu-estiu-Solson-s/2915/

El curs té un cost de:

  • 200€ per a persones empadronades al Solsonès
  • 245€ per a persones no empadronades al Solsonès

Podrem organitzar el curs si hi ha un mínim de persones inscrites.

Si tens qualsevol dubte, només cal que et posis en contacte amb nosaltres!

Afegir comentari